Közel száz féle színből lehet választani!

Kerrock szinek…
Kerrock mosdók…

Az akril lapok ragasztásával hézagmentes illesztéseket lehet elérni és így különleges, egyedi, felületeket, pultokat készíthetünk, melyek úgy néznek ki, mint egy nagy megmunkált felületek, fényesre polírozott, lapok lennének. A lapokat szín azonos ragasztóval ragasztjuk össze, ami nagyon erős kapcsolatot hoz létre a felületek között. Csiszolással teljesen eltüntethető a ragasztási rész és ezután polírozással tudjuk elérni a kívánt fényességet. Az akril legtöbb fajtája hőformázással alakítható, így szinte minden elképzelt forma kialakítható belőle.

A konyhai pultokat közel láthatatlan illesztéssel, beépített, azonos színű és akril anyagú mosogatóval lehet még esztétikusabbá tenni. Itt fontos megjegyezni, hogy az illesztéseket látszatmentesnek mondjuk, ami az esetek többségében igaz is. Viszont ritkán előfordulnak bizonyos anyag illetve felhasználási hibák és ez alatt az is értendő, hogy bizonyos színeknél a látszatmentes illesztések nem, vagy csak részben kivitelezhetőek. Mivel egyes gyári és az egyedi mosogatók és kézmosók darabokból vannak összedolgozva, ezért az anyag merevségéből adódóan a szélsőséges hőmérsékleteket kerülni kell. Pl. tésztafőzés után NE öntsük telibe a mosogatóba a forró vizet, még az egyben kiöntött gyári mosogatóba se! Melléje a csapot megnyitva a folyó hideg víz mellé lehet beönteni a forró vizet. Ennek ellenére a gyártó az anyagára 10 év felhasználási garanciát ad. A pultokat a gyár által előírt technikai leírás szerint dolgozom össze.

Saját magamnál 2015 óta egy ilyen mosogatót tesztelek. Nem kímélem, eléggé terhelem minden szempontokból. Hála Istennek, még csak hajszálvékony repedések jelentkeztek a mosogató egyes részinél, ami esztétikai hiba, gránit és kevert színű anyagoknál majdnemhogy észrevehetetlen. A víz a mosogató alján lévő falcolásos ragasztás miatt semmikép nem tud kifolyni.

A lényege, hogy esztétikus, divatos, jól alakítható, tartós és azt a látszatot kelti, mintha egyben lenne kiöntve, akár a saját mosogatójával együtt. Más anyagot nem enged be magába és még sav, lúg hatására sem enged ki magából semmilyen összetevőt.
Magyarán nem hagy foltot a vörösbor, lehet tisztítani savval és lúggal, ha élelmiszer hagyunk kint rajta akár napokig, az élelmiszerbe akkor sem oldódik bele semmilyen összetevő.

A munkalapok teljesen egyöntetűek és vízzáróak, ezáltal, gomba, penész nem alakul ki.
Sérülés esetén javítható, mosdója is kivágható és újraépíthető.Alapból selyemfényűre van csiszolva a pult, 500-as szemcsefinomságig. Tovább nincs értelme, mert minél finomabb, tükröződőbb a felület, annál jobban meglátszódnak rajta a használat nyomai.

Kórházakban, közösségforgalmi mosdókban, benzinkutakon, plázákban előszeretettel használják kiváló higiéniai, megjelenési és tartóssági tulajdonságai miatt.

 

Ez egy általános munkalap metszeti nézete. Baloldalt a pult falhoz csatlakozó vízzáró szegélye, íves (holker-es) kialakítással, jobb oldalt az élzárás, alul pedig fehér laminált hordozó anyag.