A szerelés menetével kapcsolatban fontos tudnivalók.

Az első mindig az árajánlat kérés, ha az elfogadásra kerül, akkor egy megbeszélt időpontban felméréssel vagy sablonozással le van mérve a készítendő munkafelület, így pontos illeszkedések vannak és minden a helyére kerül.
Előfordulhat több telefonhívás is egyeztetés végett, mert inkább minden felmerülő kérdést tisztázok.

A sablonozás után a pult előkészítésre kerül és mikor a durva munkák, vágások, marások, forgácsolások megvannak, akkor a pult a helyszínen összeragasztásra kerül, melyet a felcsiszolás követ.

A szereléshez szükséges szabad hely. A lapokat a helyszínen sokszor meg kell igazítani, itt-ott marni csiszolni belőle, mert pl. ha a fal befelé tágul emiatt nehezen megy be 2 fal közé.

Elszívás van csiszolásnál, minimális por mégis lehet. A marásnál forgácsok szóródnak szét és por is van a megmunkálás helyén, minden meg van téve, hogy ne szóródjanak szét, de néha 100%-osan nem lehet pormentes szerelést csinálni. Magunk után össze takarítunk!

Ha meglévő konyhába kell cserélni a pultot, akkor a régit ki kell bontani. Ha a sablonozás úgy történik hogy a meglévő konyhapult bent van, akkor pontatlanság előfordulhat és felárral is számolni kell.