A szerelés menetével kapcsolatban fontos tudnivalók.

Az első mindig az árajánlat kérés, ha az elfogadásra kerül, akkor egy megbeszélt időpontban felméréssel vagy sablonozással le van mérve a készítendő munkafelület, így pontos illeszkedések vannak és minden a helyére kerül.
Előfordulhat több telefonhívás is egyeztetés végett, mert inkább minden felmerülő kérdést tisztázok.

A sablonozás után a pult előkészítésre kerül és mikor a durva munkák, vágások, marások, forgácsolások megvannak, akkor a pult a helyszínen összeragasztásra kerül, melyet a felcsiszolás követ.

A szerelések lehetnek változó napokon, akár hétvégén is. Sajnos ma már egyre inkább ott tartunk, hogy egyre kevesebben vannak akik dolgoznak és aki még talpon marad és oda teszi magát, ott nem ritka a szombat, vasárnap.

A szereléshez szükséges szabad hely. A lapokat a helyszínen sokszor meg kell igazítani, itt-ott marni csiszolni belőle, mert pl. ha a fal befelé tágul emiatt nehezen megy be 2 fal közé.

Elszívás van csiszolásnál, minimális por mégis lehet. A marásnál forgácsok szóródnak szét és por is van a megmunkálás helyén, minden meg van téve, hogy ne szóródjanak szét, de néha 100%-osan nem lehet pormentes szerelést csinálni. Magunk után össze takarítunk!

Ha meglévő konyhába kell cserélni a pultot, akkor a régit ki kell bontani. Ha a sablonozás úgy történik hogy a meglévő konyhapult bent van, akkor pontatlanság előfordulhat és felárral is számolni kell.